Mijn naam is Sebastiaan de Vries. Een zoektocht naar een zinvol en autonoom bestaan is de rode draad in mijn leven, een pad dat ik liep met vele omwegen, simpelweg omdat ik de weg niet kende. Natuurlijk blijft dat een doorgaand verhaal. Het doel is de weg zelf.

Muziek heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Met drummen kon ik ontspannen. Het is een meditatie die ik jarenlang drie uur per dag beoefende. Zo ontwikkelde ik een talent waarmee ik in 2012 Afrika Percussie oprichtte. Dat was een flinke stap na 15 jaar lang in de ICT te hebben gewerkt. Ik liep tegen weerstanden op, die ik nooit alleen had kunnen doorbreken. De opleiding NLP Master en Practitioner, vervolgens de 1-jarige Coachopleiding bij de TC university, mannenwerk en licht-schaduw trainingen gaven mij veel steun, inspiratie en richting. Nu zit ik in het vierde jaar van de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie bij Bodymind-opleidingen

 

Mijn dagelijkse muzikale oefening was een antwoord op de stress in het dagelijks leven. Mijn ervaring als coach en therapeut ontwikkelde zich als antwoord op de weerstanden bij het opzetten van mijn eigen bedrijf. In de pijn zit de opening is een bekende uitspraak uit het licht-schaduwwerk, die ik uit ervaring kan onderschrijven.

In het lijf voelen wij de emoties. Als die onaangenaam zijn, wil de geest of ons ego, daarvan weg. Daarmee kunnen emoties zich vastzetten als chronische spanning in het lichaam. Door lijfwerk leren we dat weer te voelen. Dat kan pijnlijk zijn, de emotie komt los. Als we dat kunnen toestaan, kunnen we ontspannen en de emoties kunnen hun natuurlijke weg weer gaan. Altijd stromend van de éne naar de andere pool, van verdriet naar blijdschap en weer terug en in deze beweging vol leven. Dat is naar mijn idee de sleutel tot een mooi en zinvol bestaan. 

 

Wil je verandering in je leven? Zit je vast met iets dat je misschien nog niet helemaal onder woorden kan brengen of wil je meer plezier in je leven? Met lichaamsgerichte psychotherapie ga je luisteren naar de signalen van je lijf. In je hoofd kun je heel veel verklaren en uitleggen, maar je lijf laat zien hoe je in het leven staat. Je gaat meer contact met jezelf maken. Daarmee krijg je rust en meer vertrouwen om van het leven te genieten en dingen anders aan te pakken.

Je bent van harte welkom voor een gratis intake gesprek.

Sebastiaan_small.jpg